Nyttig chokladkaka toppad med färska bär

Hej fina ni! 

Här kommer ett härligt recept på en nötig chokladkaka med smält choklad toppad med riven kokos och färska bär. Perfekt helgfika, MUMS!

 

 

Du behöver:

6 ägg

245 gram  banan

100 gram mandlar eller mandelmjöl

25 gram kokosolja

50 gram kakao 

45 gram honung, agavesirap eller 40 gram kokossocker

Hej fina ni! 

Här kommer ett härligt recept på en nötig chokladkaka med smält choklad toppad med riven kokos och färska bär. Perfekt helgfika, MUMS!

 

IMG_1706_0 - Nyttig chokladkaka toppad med färska bär

 

Du behöver:

6 ägg

245 gram  banan

100 gram mandlar eller mandelmjöl

25 gram kokosolja

50 gram kakao 

45 gram honung, agavesirap eller 40 gram kokossocker

0,5 tsk bakpulver

FullSizeRender_0 - Nyttig chokladkaka toppad med färska bär

 

 

FullSizeRender_0 - Nyttig chokladkaka toppad med färska bär

 

Garnering:

Mörk choklad (jag använde Green & Black´s 70%)

Kokosflingor

Blåbär

Hallon

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda bananer, äggulor, kokossocker, kakao, kokosolja och salt med en stavmixer till en jämn massa.

Mal mandlar och rör ner dem i smeten.

Vispa äggvitor och rör den dem i smeten.

Grädda i 25-30 minuter.

Låt svalna i rumstemperatur och sedan in i kylskåp.

Garnering:

Smält chokladen i vattenbad eller micro.

Pensla på smält choklad.

Toppa med riven kokos, blåbär och smultron.

 

Tack Jaana för receptet!

NJUT!

Therese

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.