Att göra eget fröknäcke är något som jag verkligen gillar. Det är enkelt och så sjukt gott. Går dessutom att variera i all oändlighet och du väljer själv vilka mjöl och vilka frön du vill använda dig av. Dessutom är det gott till i princip allt!
Jag väljer gärna fröknäcke om jag är och fikar. Så gott med en cappuccino och fröknäcke, här nedan med ost, ruccola och tomat. Mums!
Fröknäcke Ca 20 bitar
Basen jag använder mig av ser ut på följande vis:
INGREDIENSER
2 dl valfritt mjöl
T.ex majsmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl, sesammjöl, quinoamjöl mfl.
2 1/2 dl valfria frön
T.ex solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, hampafrön, vallmofrön mfl.
2 msk kokosolja
1 nypa salt
2 1/2 dl kokande vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Koka upp vattnet. Ha i 2 msk kokosolja i det kokande vattnet så att den smälter.
4. Häll vattnet i bunken med dom torra ingredienserna, blanda väl.
5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt.
6. Ta bort det översta pappret. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten, så stora som du vill att knäckebröden ska bli.
7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 30-40 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.
Tips! om du tycker det är svårt att få fina bitar, ta ut plåten efter 15 minuter och skär jämna bitar.
Du kan variera pålägg i oändlighet. Avokado, krasse, vitlöksgroddar, rödbetsgroddar, olivolja, citron, ost, keso mm.
Lycka till!