Grundrecept fröknäcke-så gott!

Att göra eget fröknäcke är något som jag verkligen gillar. Det är enkelt och så sjukt gott. Går dessutom att variera i all oändlighet och du väljer själv vilka mjöl och vilka frön du vill använda dig av. Dessutom är det gott till i princip allt!

Jag väljer gärna fröknäcke om jag är och fikar. Så gott med en cappuccino och fröknäcke, här nedan med ost, ruccola och tomat. Mums!

 

BDBAF14B-1709-4902-B1DC-5F5D01D6AF37-scaled - Grundrecept fröknäcke-så gott!

 

Fröknäcke Ca 20 bitar

Basen jag använder mig av ser ut på följande vis:

INGREDIENSER

2 dl valfritt mjöl
T.ex majsmjöl, mandelmjöl, bovetemjöl, sesammjöl, quinoamjöl mfl.

2 1/2 dl valfria frön
T.ex solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, hampafrön, vallmofrön mfl.

2 msk kokosolja
1 nypa salt
2 1/2 dl kokande vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 170 C.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3. Koka upp vattnet. Ha i 2 msk kokosolja i det kokande vattnet så att den smälter.

4. Häll vattnet i bunken med dom torra ingredienserna, blanda väl.

5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt.

6. Ta bort det översta pappret. Strö lite flingsalt på och skär rutor i smeten, så stora som du vill att knäckebröden ska bli.

7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 30-40 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.

Tips! om du tycker det är svårt att få fina bitar, ta ut plåten efter 15 minuter och skär jämna bitar.

Du kan variera pålägg i oändlighet. Avokado, krasse, vitlöksgroddar, rödbetsgroddar, olivolja, citron, ost, keso mm.

Lycka till!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.