Hej fina ni!
Här kommer ett härligt recept på en nötig chokladkaka med smält choklad toppad med riven kokos och färska bär. Perfekt helgfika, MUMS!
Du behöver:
6 ägg
245 gram banan
100 gram mandlar eller mandelmjöl
25 gram kokosolja
50 gram kakao
45 gram honung, agavesirap eller 40 gram kokossocker
Hej fina ni!
Här kommer ett härligt recept på en nötig chokladkaka med smält choklad toppad med riven kokos och färska bär. Perfekt helgfika, MUMS!
Du behöver:
6 ägg
245 gram banan
100 gram mandlar eller mandelmjöl
25 gram kokosolja
50 gram kakao
45 gram honung, agavesirap eller 40 gram kokossocker
0,5 tsk bakpulver
Garnering:
Mörk choklad (jag använde Green & Black´s 70%)
Kokosflingor
Blåbär
Hallon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda bananer, äggulor, kokossocker, kakao, kokosolja och salt med en stavmixer till en jämn massa.
Mal mandlar och rör ner dem i smeten.
Vispa äggvitor och rör den dem i smeten.
Grädda i 25-30 minuter.
Låt svalna i rumstemperatur och sedan in i kylskåp.
Garnering:
Smält chokladen i vattenbad eller micro.
Pensla på smält choklad.
Toppa med riven kokos, blåbär och smultron.
Tack Jaana för receptet!
NJUT!
Therese