Ät frukost som en kung och få mindre sötsug

Hej på er!

Ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en tiggare. Du kanske är bekant med uttrycket, men varför skulle man göra så? Svaret är att studier har visat att kroppen reglerar blodsockret lättare på morgonen än på kvällen. Väntar du för länge med frukost sjunker ditt blodsocker och den där kanelbullen låter plötsligt som en bra frukostidé. Ät i tid och ät nyttigt så kommer du att må bra hela dagen.

Imorse åt jag frukost med min dotter Alicia på Mellqvist kaffebar på Rörstrandsgatan. Det är nyrenoverat och jättefräscht. Ett stort plus är att man får ha med hund på kaffebaren så Chanel följde med. Hon är bara 14 veckor och ett riktigt busfrö!

 

 

 

På Mellqvist kaffebar blev det en havre cappuccino, rågsmörgås med avokado, ett ägg och en supersmarrig grön smoothie. Denna kan jag varmt rekommendera.

Grön smoothie a la Mellqvist

Den innehöll, mango,spenat, ingefära och kokos. Det var något mer i som jag inte minns!

 

 

 

Bli av med sötsuget

De sista 6 veckorna har jag varit supernoga med frukost och har blivit av med sötsuget som slår till på eftermiddagen. När jag äter hemma gör jag en omelett med tomat, ost, rökt skinka. Snabbt och mättande. Annars kockar jag ägg, gärna ett extra att ha med som mellis. Det blir alltid en havre cappuccino, min mage mår mycket bättre av havremjölken. Jag skummar den så blir det godare. Har du provat?

Är det nyttigt med ägg?

Att äta ägg till frukosten några gånger i veckan är bra. Förutom att det ger protein så innehåller ägg även rikligt med A-vitamin, E-vitamin, D-vitamin, B-vitamin, selen och järn.

Det finns dessutom fler ämnen med positiva effekter i ägget, såsom antioxidanter, omega 3- och omega 6-fettsyror.

Ägget har ju länge haft ett dåligt rykte eftersom det sammankopplats med höga blodfetter. De flesta kan äta ett ägg om dagen utan att kolesterolvärdena påverkas negativt.
 För personer med höga kolesterolvärden är det viktigare att äta mindre mättat fett än att minska äggkonsumtionen.

Önskar dig en fin dag/Therese

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.