Stretcha och få en skönare träning

Hello! Var för en dryg vecka sedan med några vänninor på Skepparholmen Spa. Super härligt ställe, med en fin relaxavdelning, bastu, bubbelpool inne och ute. Träningsmöjligheter i gym eller med instruktör. Jag gick på qigong och yoga. Kan verkligen rekommendera att åka till Nacka och äta deras goda brunch, bubbla lite och prova på ett pass. Eller bara lägg dig med en kopp te i deras tysta hörna och njut.

Passade på att stretcha med fokus på insida lår och höft. Det finns alltid en disk­ussion om huruvida stretch är nödvändigt eller inte. Men enligt min egen och PT klienters erfarenhet så har jag sett att ju rörligare man är, desto bättre kan man prestera i sin träning både i gymmet och löpspåret. Särskilt muskulaturen kring höft­erna som utsätts för muskelslitage vid löpträning, då  är det mycket effektivt att stretcha och jobba med rörlighetsträning på de del­arna. Med en stark, smidig och flexibel kropp rör du dig snabbare och risken för skador minskar.

 

Alla behöver vi någon gång i veckan stanna upp och reflektera. Sedan om det är på Spa, hemma på yogamattan i sovrummet eller på bryggan med en bok tror jag inte spelar så stor roll. Det viktigaste är att vi gör det.

/Therese

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras