Tips för regelbunden träning på semestern

 

Hej fina ni!

Jag älskar att tillbringa tid med min familj, värme, sol och löpning. Den perfekta mixen. Befinner mig i Florida och stormtrivs. Att hålla i träningen på semestern är för mig ett måste. Jag mår bra av regelbunden träning. Det rensar mina tankar och jag får mycket positiv energi.

Vad kan då gå fel? Inte så mycket, förutom att jag måste springa och hålla ett öga mot buskarna. För det finns faktiskt alligatorer här i Florida.

Vi bor på en golfresort. Har hört många stories om alligatorer som vilar på golfbanor. Så jag springer mycket snabbare än hemma.

En annan sak som kan vara tuff är att få till träningen på semestern. Vi har ett ganska tight schema och två barn så det gäller att planera. För min del mår jag som bäst av tidig morgonlöpning. Eller en sväng till hotellets gym när det passar

 

 

På skylten står det; ”Alligators and snakes in area. Stay away from water. Do not feed the wildlife”

 

Hitta en träningsform som ger dig energi

Löpningen ger så mycket energi. Vi bor i Windsor Hills, en halvtimme från Orlando. Det är varmt så det gäller att springa tidigt innan det blir för varmt. Tänkte dela med mig av några tips för att underlätta att få till träningen på semestern eller om du är på kortweekend.

1. Förberedelse

Förbered dig mentalt genom att redan innan resan spana in eventuella gym på hotellet. Eller fina promenad eller löp turer. Finns inte det leta i närheten av var du kommer bo.

2.Planera

Väl på plats försök att få till träningen så tidigt på morgonen som det går. Reser du med barn kolla om de kan följa med eller eventuell barnpassning på hotellets gym. Gör en rimlig planering av vad du vill uppnå med din träning under semestern.

3.Utmaning

Använd dig av terrängen när du går eller springer. Naturen ger dig lite extra utmaning. Är du i sommarstugan kan du välja en backig stig, är du utomlands kan du springa i sanden för mera motstånd.

4.Träningsredskap

Använd fantasin och gör kroppsövningar. Upp och ner på en bänk stärker ben och säte. Armhävningar mot en bänk. Utfall med en fot på bänken. Använd böcker eller fyllda pet flaskor som vikter.

5.Glädje

Rör på dig med glädje och sällskap. Simma om du gillar det eller lägg på benböj var tionde minut under promenaden.

6.Rätt utrustning

Packa ner rätt kläder och skor efter klimat.

7.PT

Om du ska vara borta en längre tid eller regelbundet ta hjälp av en personlig tränare för ett bra upplägg. Här nedan ser ni hur mina program kan se ut för mina klienter. Alla övningar i dessa program kan man göra ute eller inomhus utan redskap. Pulshöjande, styrka och core styrka.

 

 

Finns även så man kan klicka på övningen och få upp en video!

 

 

Lycka till och glöm inte att stanna till ibland och njuta av naturen. Ett STOP hinner vi alltid med.

/Therese

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.