Belasta med vikter-ger så många positiva effekter

Att belasta kroppen med vikter regelbundet gör att musklerna blir starkare och hjälper till att underlätta vår vardag.  Att bära hem tunga matkassar, släpa runt på dataväskan, bära resväskor, bära barn, släpa på skottkärran, ja allt blir mycket lättare med vältränade muskler.

Styrketräning stärker senor och ledband eftersom du belastar stödsystemen när du tränar dina muskler. Höjer även bentätheten och dina ben, ledband och senor blir märkbart starkare och mer uthålliga. Starka magmuskler stabiliserar kroppen och minskar belastningen på ryggen. Dessa är bara några av de bra effekterna.

 

Här var jag gravid i åttonde månaden och jag är så glad att jag fortsatte belasta min kropp. Det har underlättat enormt mycket efter graviditeten. Viktigt såklart att lyssna på kroppen och inte plötsligt börja belasta tungt om den inte är van.

Hjälpte nyligen en kund som ville komma igång med hemmaträningen men inte behöva ha massa redskap hemma. Då försökte vi hitta en vikt som det gick att göra många olika övningar med som involverar hela kroppen.

Hur väljer jag rätt vikt? Testa gärna en kettlebell på gymmet eller hos nån kompis som har en kettlebell hemma. Gör lite övningar så du inte bara känner på den!  Det är väldigt svårt att rekommendera en vikt så testa dig fram.

Tre bra övningar att göra med kettlebell

Benböj med kettlebell

Enarmsrodd med kettlebell

Sittande rotation för core med kettlebell

Lycka till! / Therese

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.