4 suveräna enkla sätt att maximera dina utfall

Hej!

Utfall är en suverän övning. Den går att variera i oändlighet. Med eller utan vikt. Viktväst, ett ben på låda, raka armar ovanför huvudet, med gummiband som motstånd, med bakre foten på balansplatta mm.

Ju bättre teknik du har i en övning, desto mer kan du leka med den. Det säger sig själv, men vad kan man då tänka lite extra på i utfall?

Här kommer mina 4 bästa tips som jag märkt hjälper mina pt kunder göra utfallen ännu mer, effektiva, skonsamma och lite jobbigare. 

 

Vifta på tårna

Vikten i främre fotens häl. När du böjer på båda benen, precis innan du vänder upp så testa att vifta på tårna i främre foten. För att se så du inte har vikten i tårna och därmed belastar knäna i onödan.

Syfte; belasta knäna mindre.

Räta upp, bak ryggen

Stå vid en spegel i profil. Överdriv att ha ryggen bakåt, nästan så du känner att du lutar dig bakåt, men är spikrak. Detta gör att du belastar utfallet korrekt. På detta sätt aktiverar du bålen mera.

Syfte; koppla in bål och rumpa mera.

Doppa knäet

Tänk att du ska doppa det bakre knäet på exempelvis en boxningshandske eller din handduk. Placera den under knäet och nudda den varenda gång. På detta sätt jobbar du djupt varje utfall och du ser om du flyttar din belastning. Det vet du när du ”missar” handduken.

Syfte; Effektivisera övningen och jobba på djupet för att få ut maximalt av övningen.

Tänk ut främre knäet

När du böjer på benen tänk ut det främre knäet, framförallt se till att det inte vobblar. Tänk att du har ett starkt knä som jobbar i en tydlig riktning i samma linje som tårna.

Syfte; du får mer stabilitet i övningen.

Lycka till!

Här går jag igenom utfall och teknik.

https://www.sporthalsa.se/bloggar/therese-westerdahl/utfall-supereffektiv-bentraening/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.